Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΥΡΙΟ 21/2/17 (18:30) ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ


                                               Στο ίδιο έργο θεατές δεν θα μείνουμε!
Οργανώνουμε το δικό μας σχέδιο αντεπίθεσης!

  Όλοι οι φοιτητές που έχουμε κοινά προβλήματα στις σπουδές μας, που σκεφτόμαστε πως θα τα καταφέρουμε αύριο στην εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί, που βλέπουμε τις δυσκολίες των οικογενειών μας, έχουμε μία μόνο λύση το δρόμο της συλλογικής και οργανωμένης διεκδίκησης, κόντρα σε όσους στερούν τα όνειρα και τσακίζουν τα δικαιώματά μας!

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί είτε να μας τρομοκρατήσει «ότι εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση θα έρθουν χειρότερα» είτε να μας κοροϊδέψει ώστε να κάτσουμε στα αυγά μας, πουλώντας το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης».

Ξέρουμε τι φέρνει η κάθε διαπραγμάτευση… Κάθε φορά έρχονται νέα μέτρα και κάθε φορά ακούμε τα ίδια και τα ίδια! Οι «κόκκινες γραμμές» που γίνονται μνημόνια, ο «σκληρός αγώνας με τους εταίρους» που γίνεται αμοιβαία στήριξη για το δήθεν  καλό της χώρας .


Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρουσιάζει όπως τη βολεύει πότε το «κακό» ΔΝΤ  και «τη καλή» ΕΕ ώστε να βάλει το λαό να διαλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη!  

Όλοι μαζί ετοιμάζουν  νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματά μας. Αυξάνουν και άλλο τη φορολογία των οικογενειών μας, ετοιμάζουν παραπέρα τσάκισμα του ασφαλιστικού, οργανώνουν τη νέα επίθεση στους μισθωτούς επιστήμονες και ερευνητές που δουλεύουν με «μπλοκάκι». Όχι μόνο δεν καταργείται το απαράδεκτο αυτό καθεστώς που οδηγεί μέχρι και σε απώλεια του2/3 του μισθού αλλά το επεκτείνουν βάζοντας νέα εμπόδια στους εργαζόμενους. Ονομάζουν «βέλτιστες πρακτικές» και «Ευρωπαϊκό κεκτημένο»  τον υποκατώτατο μισθό, την ημιανεργία και τα προγράμματα ανακύκλωσης των ανέργων.

Το δικαίωμα μας για δουλειά δεν χωρά στην ανάπτυξη των μονοπωλίων!

Το ομολογούν οι δηλώσεις του ΣΕΒ που ζητά νέο μνημόνιο plus! Το ομολογούν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας  ότι η Ελλάδα έγινε πιο ανταγωνιστική κατά 24% έναντι άλλων 37 χωρών,  επειδή μειώθηκε το κόστος εργασίας!

«Δίκαιη ανάπτυξη»
για τη νεολαία και το λαό σημαίνει…

1 στους 2 νέους από 15 έως 24 ετών είναι άνεργος.
127.000 νέοι εργαζόμενοι αμείβονται με 100 ευρώ το μήνα.
Το 40% των εργαζόμενων αμείβεται με 400 ευρώ.
2 στις 3 νέες θέσεις εργασίας είναι θέσεις υποαπασχόλησης, δηλαδή με 200- 300 σε. προγράμματα 5μηνα, vouchers κλπ, χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα!
Πάνω από 200.000 αμείβονται το ¼ του μισθού τους με κουπόνια.

…και για τα μονοπώλια
Μείωση της φορολογίας.  
Μείωση του «μη μισθολογικού κόστους».
Δουλεμπορικά γραφεία για να βρίσκουν φτηνούς εργαζόμενους.
Μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε τζάμπα χρήμα στα αφεντικά.
Ανακεφαλοποιήσεις στις τράπεζες, επιδοτήσεις και  αναπτυξιακούς νόμους για τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές.


Απαντάμε στο εμπόριο φόβου και ελπίδας της Κυβέρνησης!
Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή!


Η δύναμή μας βρίσκεται στον συλλογικό, οργανωμένο αγώνα. Η απογοήτευση και ο συμβιβασμός δεν οδηγούν πουθενά. Ας σκεφτούμε μπορούμε να περιμένουμε από κάποια κυβέρνηση να μας λύσει τα προβλήματά μας;  Τα χρόνια της κρίσης έχουν περάσει επτά κυβερνήσεις και έχουν έρθει τρία μνημόνια, τώρα ετοιμάζεται το τέταρτο. Όχι επειδή είναι «ανίκανοι» και δεν «μπορούν να κυβερνήσουν» αλλά επειδή στηρίζουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων.  Για αυτό η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με τη ΝΔ και τους υπόλοιπους στήριξαν το 3ο μνημόνιο και τώρα τσακώνονται ποιος θα το εφαρμόσει καλύτερα.

Μπορούμε να απαντήσουμε σε παλιά και νέα μέτρα, να ανοίξουμε δρόμο αντεπίθεσης για τις ανάγκες που έχουμε τον 21ο αιώνα! Δυναμώνοντας τη συζήτηση και διεκδίκηση, δίνοντας ζωή στους συλλόγους μας, οργανώνοντας εστίες δράσης σε κάθε σχολή και ίδρυμα. Όλοι μαζί να ορθώσουμε τοίχος,  μαζί με τους εργαζόμενους, τους μικρούς αγρότες και επαγγελματίες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας!


Δεν θα μας βάλουνε στο χέρι!

Παλεύουμε για


Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους! Γιατί το 2017 που η παραγωγικότητα της εργασίας έχει ανέβει, η τεχνολογία αναπτύσσεται και η επιστήμη εξελίσσεται απατούμε  να δουλεύουμε όλοι με καλύτερους όρους, να έχουμε χρόνο να ψυχαγωγούμαστε και να αθλούμαστε δωρεάν. Γιατί δε μπορούμε να ζήσουμε με μισοδουλειές, με ατομικές συμβάσεις εργασίας, με προγράμματα ημιαπασχόλησης και ανακύκλωσης των ανέργων.

Πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος μας! Προσπαθούμε να σπουδάσουμε και αντιμετωπίζουμε  τόσα εμπόδια γιατί θέλουμε να βρούμε δουλειά σε αυτό που μάθαμε.  Δεν συμβιβαζόμαστε με το να δουλεύουμε από «εδώ και από εκεί», με το να μεταναστεύουμε στο εξωτερικό ψάχνοντας για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν δεχόμαστε να κυνηγάμε πιστοποιήσεις,  πανάκριβα μεταπτυχιακά  μήπως και γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί ώστε να καταφέρουμε να βρούμε μια δουλειά και αυτή χωρίς δικαιώματα.

Δωρεάν υγεία- Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους φοιτητές! Δεν παζαρεύουμε το δικαίωμα μας και τη πρόσβαση στην υγεία τον 21ο αιώνα! Δεν μπορούμε να κοιτάμε στις τσέπες για να πάμε στο γιατρό,  το νοσοκομείο και για να πάρουμε φάρμακα.  Διεκδικούμε τα Νοσοκομεία να εξετάζουν και να περιθάλπουν όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς χωρίς την επίδειξη βιβλιάριου ασθενείας. Να καταργηθούν οι απαράδεκτοι εισπρακτικοί μηχανισμοί στους χώρους υγείας.



Για όλους αυτούς τους λόγους,
                        βαδίζουμε μαζί με τον εργαζόμενο λαό,
                                                            τους μικρούς αγρότες και επαγγελματίες!


Οργανώνουμε μαζί με εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες, το ΠΑΜΕ, το συλλαλητήριο στις 21 Φλεβάρη τις 6:30 μμ στην Ομόνοια! 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ιστορικού Αρχαιολογικού

                    Κυβέρνηση και Υπουργείο να πάρουν τώρα μέτρα προστασίας της υγείας μας! Να ικανοποιήσουν ΤΩΡΑ τα αιτήματά μας - όχι στα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορονοϊού!! Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς ίχνος ντροπής, ανακοίνωσαν το άνοιγμα των Πανεπιστημίων ακριβώς με τους ίδιους όρους που έκλεισαν πριν τα Χριστούγεννα!! Ακόμα και τώρα που τα κρούσματα έχουμε φτάσει τα 50.000 ημερησίως η κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά για αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας των φοιτητών και όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας! Στην πράξη η κ. Κεραμέως ουσιαστικά ανακοίνωσε το εξής μοναδικό μέτρο: την εφαρμογή «ανοσίας της αγέλης» στα Πανεπιστήμια όπως και στα σχολεία!! Την ίδια στιγμή σύμφωνα με δημοσιεύματα, προγραμματίζει την άμεση τοποθέτηση συστημάτων ελεγχόμενης εισόδου (περιστρεφόμενης πόρτας με ψηφιακό έλεγχο πάσο) στο ΕΚΠΑ τα οποία μάλιστα είναι αποτέλεσμα δωρεάς ιδιωτών την οποία επιδίωξε η ίδια η κυβέρνηση για το συγκεκριμένο σκοπό!! Εδώ και 2 ολόκληρα

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΚΙ ΣΦΙΑ - ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΗ/ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών Ιστορικού - Αρχαιολογικού εύχεται σε όλους τους συμφοιτητές μας χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία, δύναμη και αντοχή για να είμαστε όλοι έτοιμοι για "τους σεισμούς που μέλλονται να 'ρθουν".  Λόγω τεχνικής δυσκολίας αλλά και φόρτου εργασίας του γραφίστα που επιμελείται τα τεύχη της εφημερίδας μας, το τεύχος Νοέμβρη - Δεκέμβρη ολοκληρώθηκε στο τέλος της χρονιάς.Παρόλο που κάποια άρθρα μπορεί να σας φανούν "παλιά", αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε εκπρόθεσμα το τεύχος γιατί μέσα θα μπορέσετε να βρείτε μια πληθώρα από ενδιαφέροντα άρθρα τόσο για το αντικείμενό μας όσο και για πολλά άλλα θέματα. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμφοιτητές μας που έστειλαν τα άρθρα τους και παροτρύνουμε αυτούς και όσους ακόμη επειθυμούν, να αποστείλουν τα κείμενά τους στην συντακτική επιτροπή της εφημερίδας στην διεύθυνση contact.sfia@gmail.com μέχρι και τις 20 Γενάρη για το νέο τεύχος.   Δείτε το νέο τεύχος εδώ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Update: Καταφέραμε ήδη την μετακίνηση της εξέτασης του μαθήματος Βυζαντινή Ιστορία Α'.  Σε λιγότερο από 3 εβδομάδες ξεκινάει η εξεταστική μας με τους φοιτητές όλων των ετών να προετοιμάζονται για εξεταστική μετ εμποδίων. Από τη ν αρχή άλλωστε του εξαμήνου οι φοιτητές του Ιστορικού – Αρχαιολογικού ήρθαμε αντιμέτωποι με τεράστια εμπόδια προκειμένου να συνεχίσουμε τις σπουδές μας ενώ η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της υγείας μας. Μπροστά στην εξεταστική η κυβέρνηση επέλεξε να μην κάνει πράξη καμία από τις διεκδικήσεις μας, να μην αξιοποιήσει στον χρόνο που διέθετε ούτε καν την πείρα από το εαρινό εξάμηνο και την εξεταστική για να λύσει αντίστοιχα φετινά προβλήματα όπως τα συγγράμματα. Το μόνο που την είδαμε να κάνει είναι να συζητάει με τους πρυτάνεις θέματα τελείως ξεκομμένα από τις ανάγκες μας, να συζητάει για πανεπιστημιακή αστυνομία και όρια φοίτησης βρίσκοντας σε χρόνο dt 30 εκατομμύρια ευρώ. Τρείς εβδομάδες πριν την