Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ!
ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ!
Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα! Λέμε όχι στα ρατσιστικό δηλητήριο!
  
   Με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να ξεκινήσει απογευματινά μαθήματα στους πρόσφυγες, στα σχολεία της Δυτικής Αθήνας  επισημαίνουμε: Η κυβέρνηση προχωράει σε μια τέτοια κίνηση, υποκριτικά, για τα μάτια του κόσμου. Αφού πρώτον, οι πρόσφυγες αυτοί στην πλειοψηφία τους δεν θέλουν να μείνουν στην χώρα μας, αλλά αναγκαστικά παραμένουν εδώ. Δεύτερο, οι αναγκαίες προϋποθέσεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας δεν καλύπτονται σε καμία περίπτωση. Αφού υπάρχει τραγική έλλειψη σε δασκάλους/καθηγητές και σε άλλες ειδικότητες (απαραίτητοι απαραίτητοι ψυχολόγοι για την στήριξη των παιδιών κλπ). Σε υλικοτεχνική υποδομή. Σε είδη απαραίτητα για να παρακολουθήσει κανείς με τις σωστές προϋποθέσεις μάθημα, όπως μολύβια, τετράδια κλπ.
   Το Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών πήρε την πρωτοβουλία που στηρίζουμε και εμείς, να μην αφήσουμε αυτά τα παιδιά μόνα τους! Να διασφαλιστούν και με την αλληλεγγύη μας οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ανθρώπινες συνθήκες στα μαθήματα που θα παρακολουθήσουν τα προσφυγόπουλα!
   Ο Σύλλογος φοιτητών Ιστορικού - Αρχαιολογικού και οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών της Φιλοσοφικής καλούμε όλους τους φοιτητές της σχολής μας να συμπαρασταθούν έμπρακτα και με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, στους πρόσφυγες και στα παιδιά τους. Πρόσφυγες ξεριζωμένοι απ’ τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που συνεχίζεται στην χώρα τους! Η συγκυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, καθώς όχι μόνο συμμετέχει ενεργά στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, αλλά και διότι πρωτοστάτησε και υπέγραψε τις συμφωνίες που εγκλωβίζουν αυτούς τους ανθρώπους για πολύ καιρό ακόμα στην χώρα μας.
  • Οι φοιτητές έχουμε καθήκον από την πρώτη στιγμή να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας! Να διασφαλίσουμε ότι κανένα προσφυγόπουλο στις γειτονιές μας δεν θα μείνει χωρίς σχολείο, τετράδιο κι γραφική ύλη!
  • Έχουμε καθήκον να απομονωθεί παντού το ρατσιστικό - ναζιστικό δηλητήριο! Δεν χωράνε στις σχολές μας και στις γειτονιές μας όλοι αυτοί, που υποκριτικά αρνούνται στα προσφυγόπουλα το αυτονόητο δικαίωμα στην εκπαίδευση, που στηρίζουν τους πολέμους και του ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Που δεν βγάζουν άχνα για την συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ. Αυτοί που ντύνονται τραμπούκοι στους χώρους εργασίας, για να κτυπάνε τους εργάτες, σαν καλά τσιράκια των αφεντικών.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ευθύνες, διότι παρά τις διακηρύξεις της, εδώ και μήνες, δεν έχει λάβει κα ουσιαστικό μέτρο για το ζήτημα της εκπαίδευσης  παιδιών των προσφυγών. Καλούμε το φοιτητικό μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Διεκδικούμε:

  • Mε ευθύνη του κράτους να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων, τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία -κατά βάση- τις απογευματινές ώρες.
  • Καμία εμπλοκή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ).
  • Να πληρούνται τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν για όλα τα παιδιά, όπως εμβόλια και ιατρικές βεβαιώσεις για την πρόληψη ασθενειών και για να μην αποκλειστεί ούτε ένα προσφυγόπουλο από την εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Να διασφαλισθεί όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Να διασφαλισθεί η ασφαλής μεταφορά των παιδιών.
  • Να δοθούν τώρα σ’ όλους τους πρόσφυγες άδειες παραμονής αλλά και όλα τα επίσημα έγγραφα για συνεχίσουν το ταξίδι τους στις χώρες προορισμού τους!
Είναι ώρα να δείξουμε για άλλη μια φορά έμπρακτα την αλληλεγγύη μας!
   
Συλλέγουμε τετράδια και γραφική ύλη για να παραδοθούν στα παιδιά που τα χουν ανάγκη σε συνεργασία Λαϊκές Επιτροπές της Δυτικής Αθήνας! Τα υλικά θα συλλέγονται στους ειδικούς χώρους που ί δημιουργήσει μέσα στον κτήριο της Φιλοσοφικής!

Σύλλογος φοιτητών Ιστορικού - Αρχαιολογικού
Επιτροπές Αγώνα Φιλοσοφικής

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ιστορικού Αρχαιολογικού

                    Κυβέρνηση και Υπουργείο να πάρουν τώρα μέτρα προστασίας της υγείας μας! Να ικανοποιήσουν ΤΩΡΑ τα αιτήματά μας - όχι στα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορονοϊού!! Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς ίχνος ντροπής, ανακοίνωσαν το άνοιγμα των Πανεπιστημίων ακριβώς με τους ίδιους όρους που έκλεισαν πριν τα Χριστούγεννα!! Ακόμα και τώρα που τα κρούσματα έχουμε φτάσει τα 50.000 ημερησίως η κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά για αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας των φοιτητών και όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας! Στην πράξη η κ. Κεραμέως ουσιαστικά ανακοίνωσε το εξής μοναδικό μέτρο: την εφαρμογή «ανοσίας της αγέλης» στα Πανεπιστήμια όπως και στα σχολεία!! Την ίδια στιγμή σύμφωνα με δημοσιεύματα, προγραμματίζει την άμεση τοποθέτηση συστημάτων ελεγχόμενης εισόδου (περιστρεφόμενης πόρτας με ψηφιακό έλεγχο πάσο) στο ΕΚΠΑ τα οποία μάλιστα είναι αποτέλεσμα δωρεάς ιδιωτών την οποία επιδίωξε η ίδια η κυβέρνηση για το συγκεκριμένο σκοπό!! Εδώ και 2 ολόκληρα

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΚΙ ΣΦΙΑ - ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΗ/ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών Ιστορικού - Αρχαιολογικού εύχεται σε όλους τους συμφοιτητές μας χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία, δύναμη και αντοχή για να είμαστε όλοι έτοιμοι για "τους σεισμούς που μέλλονται να 'ρθουν".  Λόγω τεχνικής δυσκολίας αλλά και φόρτου εργασίας του γραφίστα που επιμελείται τα τεύχη της εφημερίδας μας, το τεύχος Νοέμβρη - Δεκέμβρη ολοκληρώθηκε στο τέλος της χρονιάς.Παρόλο που κάποια άρθρα μπορεί να σας φανούν "παλιά", αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε εκπρόθεσμα το τεύχος γιατί μέσα θα μπορέσετε να βρείτε μια πληθώρα από ενδιαφέροντα άρθρα τόσο για το αντικείμενό μας όσο και για πολλά άλλα θέματα. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμφοιτητές μας που έστειλαν τα άρθρα τους και παροτρύνουμε αυτούς και όσους ακόμη επειθυμούν, να αποστείλουν τα κείμενά τους στην συντακτική επιτροπή της εφημερίδας στην διεύθυνση contact.sfia@gmail.com μέχρι και τις 20 Γενάρη για το νέο τεύχος.   Δείτε το νέο τεύχος εδώ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Update: Καταφέραμε ήδη την μετακίνηση της εξέτασης του μαθήματος Βυζαντινή Ιστορία Α'.  Σε λιγότερο από 3 εβδομάδες ξεκινάει η εξεταστική μας με τους φοιτητές όλων των ετών να προετοιμάζονται για εξεταστική μετ εμποδίων. Από τη ν αρχή άλλωστε του εξαμήνου οι φοιτητές του Ιστορικού – Αρχαιολογικού ήρθαμε αντιμέτωποι με τεράστια εμπόδια προκειμένου να συνεχίσουμε τις σπουδές μας ενώ η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της υγείας μας. Μπροστά στην εξεταστική η κυβέρνηση επέλεξε να μην κάνει πράξη καμία από τις διεκδικήσεις μας, να μην αξιοποιήσει στον χρόνο που διέθετε ούτε καν την πείρα από το εαρινό εξάμηνο και την εξεταστική για να λύσει αντίστοιχα φετινά προβλήματα όπως τα συγγράμματα. Το μόνο που την είδαμε να κάνει είναι να συζητάει με τους πρυτάνεις θέματα τελείως ξεκομμένα από τις ανάγκες μας, να συζητάει για πανεπιστημιακή αστυνομία και όρια φοίτησης βρίσκοντας σε χρόνο dt 30 εκατομμύρια ευρώ. Τρείς εβδομάδες πριν την