Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πανελλαδικό Τουρνουά Basket 3on3 του ΜΑΣ

Φτιάξε την ομάδα σου και πάρε μέρος
στο Πανελλαδικό Τουρνουά Basket 3on3 του ΜΑΣ
Το πρώτο πανελλαδικό τουρνουά basket 3on3 που διοργανώνεται από φοιτητές για φοιτητές είναι γεγονός!

Μέσα από το τουρνουά θέλουμε να δυναμώσει ο αγώνας για δωρεάν, καθολική και αναβαθμισμένη πρόσβαση στον αθλητισμό....
... κόντρα στη λογική ότι η ανάγκη των νέων για αθλητισμό είναι πολυτέλεια και πανάκριβο εμπόρευμα. Σήμερα οι φοιτητές ξοδεύουμε εκατοντάδες ευρώ κάθε χρόνο για να καταφέρουμε να αθληθούμε. Οι τελευταίοι ελεύθεροι χώροι ξεπουλιούνται στους ιδιώτες για να βγάζουν κέρδη από την ανάγκη μας στην άθληση, τη βόλτα, την ψυχαγωγία.
... κόντρα στην πολιτική των κυβερνήσεων που «κάνουν οικονομία» από το δικαίωμά μας στην άθληση με αποτέλεσμα να μην ξοδεύουν ούτε μισό ευρώ για τη δημιουργία και επισκευή των απαραίτητων υποδομών. Σήμερα οι ελάχιστες αθλητικές εγκαταστάσεις και γυμναστήρια που υπάρχουν στις σχολές μας αφήνονται να ρημάζουν. Συνήθως το προσωπικό που υπάρχει δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες των φοιτητών.
... κόντρα στην απαξίωση των αθλητικών ομάδων που δημιουργούν με το μεράκι τους φοιτητές, σύλλογοι, νεολαίοι και δεν στηρίζονται ούτε από το υπουργείο ούτε από τα ιδρύματα.

Στέλνουμε στον πάγκο την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, όσους αποκλείουν τους νέους από το δικαίωμα στην άθληση!

Βάζουμε στο παρκέ την διεκδίκηση για μαζικό αθλητισμό της νεολαίας. Διεκδικούμε:
  • Να ανοίξουν, να ανακαινιστούν και να είναι δωρεάν όλοι υπάρχοντες χώροι άθλησης που έχουν στην ευθύνη τους τα Ιδρύματα (γυμναστήρια, γήπεδα, πισίνες κ.α.).
  • Πρόσβαση όλων των φοιτητών στους χώρους άθλησης μόνο με την επίδειξη του πάσο.
  • Πρόσληψη γυμναστών, δασκάλων χορού, μουσικής και άλλου κατάλληλου προσωπικού για την στήριξη των ομάδων αθλητισμού και πολιτισμού που υπάρχουν στα πλαίσια των συλλόγων.
  • Εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλου του αναγκαίου εξοπλισμού για την λειτουργία των πολιτιστικών και αθλητικών ομάδων.
  • Παραχώρηση ειδικών χώρων μέσα στο Πανεπιστήμιο για την στέγαση των πολιτιστικών και αθλητικών ομάδων.
Σε αυτό το τουρνουά «παίζουνε μπάλα» οι δικές μας ανάγκες!
Καλούμε κάθε φοιτητή να φτιάξει την ομάδα του και να δηλώσει συμμετοχή!
Καλούμε τους Φοιτητικούς και Σπουδαστικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Ετών και τις Επιτροπές Αγώνα να πάρουν πρωτοβουλίες για να αναδειχτεί η ανάγκη για μαζικό λαϊκό αθλητισμό. Να συνδεθεί ο αγώνας αυτός με τον αγώνα για δωρεάν σπουδές και δουλειά με δικαιώματα, ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει την παιδεία και τον αθλητισμό σε εμπόρευμα, που στερεί στους νέους τον ελεύθερο χρόνο και την ικανοποίηση βασικών αναγκών.
Το τουρνουά θα ξεκινήσει το Μάρτη σε κάθε πόλη και θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα.
Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκίνησαν! Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχές και να πληροφορίες στο τηλέφωνο 6989496003                                 και στα τραπεζάκια του ΜΑΣ.
Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ιστορικού Αρχαιολογικού

                    Κυβέρνηση και Υπουργείο να πάρουν τώρα μέτρα προστασίας της υγείας μας! Να ικανοποιήσουν ΤΩΡΑ τα αιτήματά μας - όχι στα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορονοϊού!! Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς ίχνος ντροπής, ανακοίνωσαν το άνοιγμα των Πανεπιστημίων ακριβώς με τους ίδιους όρους που έκλεισαν πριν τα Χριστούγεννα!! Ακόμα και τώρα που τα κρούσματα έχουμε φτάσει τα 50.000 ημερησίως η κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά για αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας των φοιτητών και όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας! Στην πράξη η κ. Κεραμέως ουσιαστικά ανακοίνωσε το εξής μοναδικό μέτρο: την εφαρμογή «ανοσίας της αγέλης» στα Πανεπιστήμια όπως και στα σχολεία!! Την ίδια στιγμή σύμφωνα με δημοσιεύματα, προγραμματίζει την άμεση τοποθέτηση συστημάτων ελεγχόμενης εισόδου (περιστρεφόμενης πόρτας με ψηφιακό έλεγχο πάσο) στο ΕΚΠΑ τα οποία μάλιστα είναι αποτέλεσμα δωρεάς ιδιωτών την οποία επιδίωξε η ίδια η κυβέρνηση για το συγκεκριμένο σκοπό!! Εδώ και 2 ολόκληρα

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΚΙ ΣΦΙΑ - ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΗ/ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών Ιστορικού - Αρχαιολογικού εύχεται σε όλους τους συμφοιτητές μας χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία, δύναμη και αντοχή για να είμαστε όλοι έτοιμοι για "τους σεισμούς που μέλλονται να 'ρθουν".  Λόγω τεχνικής δυσκολίας αλλά και φόρτου εργασίας του γραφίστα που επιμελείται τα τεύχη της εφημερίδας μας, το τεύχος Νοέμβρη - Δεκέμβρη ολοκληρώθηκε στο τέλος της χρονιάς.Παρόλο που κάποια άρθρα μπορεί να σας φανούν "παλιά", αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε εκπρόθεσμα το τεύχος γιατί μέσα θα μπορέσετε να βρείτε μια πληθώρα από ενδιαφέροντα άρθρα τόσο για το αντικείμενό μας όσο και για πολλά άλλα θέματα. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμφοιτητές μας που έστειλαν τα άρθρα τους και παροτρύνουμε αυτούς και όσους ακόμη επειθυμούν, να αποστείλουν τα κείμενά τους στην συντακτική επιτροπή της εφημερίδας στην διεύθυνση contact.sfia@gmail.com μέχρι και τις 20 Γενάρη για το νέο τεύχος.   Δείτε το νέο τεύχος εδώ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Update: Καταφέραμε ήδη την μετακίνηση της εξέτασης του μαθήματος Βυζαντινή Ιστορία Α'.  Σε λιγότερο από 3 εβδομάδες ξεκινάει η εξεταστική μας με τους φοιτητές όλων των ετών να προετοιμάζονται για εξεταστική μετ εμποδίων. Από τη ν αρχή άλλωστε του εξαμήνου οι φοιτητές του Ιστορικού – Αρχαιολογικού ήρθαμε αντιμέτωποι με τεράστια εμπόδια προκειμένου να συνεχίσουμε τις σπουδές μας ενώ η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της υγείας μας. Μπροστά στην εξεταστική η κυβέρνηση επέλεξε να μην κάνει πράξη καμία από τις διεκδικήσεις μας, να μην αξιοποιήσει στον χρόνο που διέθετε ούτε καν την πείρα από το εαρινό εξάμηνο και την εξεταστική για να λύσει αντίστοιχα φετινά προβλήματα όπως τα συγγράμματα. Το μόνο που την είδαμε να κάνει είναι να συζητάει με τους πρυτάνεις θέματα τελείως ξεκομμένα από τις ανάγκες μας, να συζητάει για πανεπιστημιακή αστυνομία και όρια φοίτησης βρίσκοντας σε χρόνο dt 30 εκατομμύρια ευρώ. Τρείς εβδομάδες πριν την