Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΨΗΦΙΣΜΑ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ



Καταγγέλλουμε την επίθεση της Χρυσής Αυγής σε γονείς, δασκάλους και εκλεγμένους συνδικαλιστές στο Δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως δομή Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων. Την Τετάρτη 17 Γενάρη 2017 ομάδες χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο ναζιστή βουλευτή Γιάννη Λαγό, συνοδεία μπράβων, συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το σχολείο με σκοπό την τρομοκρατία γονέων και δασκάλων. Όταν αυτοί δεν τους άφησαν να μπουν στο χώρο του σχολείου, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής δεν δίστασαν να προχωρήσουν σε βίαιες επιθέσεις με ξυλοδαρμούς και απειλές, οι οποίες συνεχίστηκαν λίγη ώρα μετά με ρατσιστικό παραλογισμό σχετικά με την υγεία των προσφύγων. Ευθύνες έχουν και οι  αστυνομικές δυνάμεις που ενώ βρίσκονταν μπροστά στο συμβάν, όχι μόνο δεν κατέβαλαν την παραμικρή προσπάθεια για να σταματήσει αυτή η στοχευμένη επίθεση, αλλά πήραν ξεκάθαρα το μέρος των χρυσαυγιτών και επιδίωξαν, με προπηλακισμούς των συγκεντρωμένων, να διευκολύνουν την εισβολή του Γ. Λαγού και των μπράβων του μέσα στο σχολείο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τη Χρυσή Αυγή να εναντιώνεται σε πρόσφυγες, αγωνιστές, εργαζομένους. Αποδεικνύεται ξανά ότι πρόκειται για ένα φασιστικό μόρφωμα βαθιά συστημικό, που κάθε στιγμή παίζει επάξια το ρόλο που του έχει ανατεθεί να χτυπάει με κάθε δυνατό τρόπο το εργατικό λαϊκό κίνημα για να εξασφαλίζει τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και των εφοπλιστών.
Έχουμε ξεκάθαρο ότι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα εμείς και οι οικογένειές μας αντίπαλός μας δεν είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και τα παιδιά τους. Κοινός μας αντίπαλός είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που δημιουργούν πολέμους με θύματα τους λαούς.
Οι φασιστικές επιθέσεις δεν πρέπει και δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση. Ως Φοιτητικός Σύλλογος δεν ανεχόμαστε σε καμία περίπτωση τέτοιες ενέργειες και τέτοιες ιδεολογίες σε καμία σχολή, σε κανένα σχολείο, χώρο δουλειάς ή γειτονιά. Καλούμε κάθε φοιτητή να απομονώσει οποιαδήποτε μορφή και εκδήλωση ρατσισμού, φασισμού, ξενοφοβίας όπως και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

Συνεχίζουμε τη συλλογή σχολικών ειδών για τα προσφυγόπουλα τα οποία και θα τους παραδώσουμε σε χώρους όπου και θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματά τους.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  10-1 μ .μ

Επικοινωνία: Μιράν Αβακιάν 698 949 6003

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ιστορικού Αρχαιολογικού

                    Κυβέρνηση και Υπουργείο να πάρουν τώρα μέτρα προστασίας της υγείας μας! Να ικανοποιήσουν ΤΩΡΑ τα αιτήματά μας - όχι στα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορονοϊού!! Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς ίχνος ντροπής, ανακοίνωσαν το άνοιγμα των Πανεπιστημίων ακριβώς με τους ίδιους όρους που έκλεισαν πριν τα Χριστούγεννα!! Ακόμα και τώρα που τα κρούσματα έχουμε φτάσει τα 50.000 ημερησίως η κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά για αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας των φοιτητών και όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας! Στην πράξη η κ. Κεραμέως ουσιαστικά ανακοίνωσε το εξής μοναδικό μέτρο: την εφαρμογή «ανοσίας της αγέλης» στα Πανεπιστήμια όπως και στα σχολεία!! Την ίδια στιγμή σύμφωνα με δημοσιεύματα, προγραμματίζει την άμεση τοποθέτηση συστημάτων ελεγχόμενης εισόδου (περιστρεφόμενης πόρτας με ψηφιακό έλεγχο πάσο) στο ΕΚΠΑ τα οποία μάλιστα είναι αποτέλεσμα δωρεάς ιδιωτών την οποία επιδίωξε η ίδια η κυβέρνηση για το συγκεκριμένο σκοπό!! Εδώ και 2 ολόκληρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Update: Καταφέραμε ήδη την μετακίνηση της εξέτασης του μαθήματος Βυζαντινή Ιστορία Α'.  Σε λιγότερο από 3 εβδομάδες ξεκινάει η εξεταστική μας με τους φοιτητές όλων των ετών να προετοιμάζονται για εξεταστική μετ εμποδίων. Από τη ν αρχή άλλωστε του εξαμήνου οι φοιτητές του Ιστορικού – Αρχαιολογικού ήρθαμε αντιμέτωποι με τεράστια εμπόδια προκειμένου να συνεχίσουμε τις σπουδές μας ενώ η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της υγείας μας. Μπροστά στην εξεταστική η κυβέρνηση επέλεξε να μην κάνει πράξη καμία από τις διεκδικήσεις μας, να μην αξιοποιήσει στον χρόνο που διέθετε ούτε καν την πείρα από το εαρινό εξάμηνο και την εξεταστική για να λύσει αντίστοιχα φετινά προβλήματα όπως τα συγγράμματα. Το μόνο που την είδαμε να κάνει είναι να συζητάει με τους πρυτάνεις θέματα τελείως ξεκομμένα από τις ανάγκες μας, να συζητάει για πανεπιστημιακή αστυνομία και όρια φοίτησης βρίσκοντας σε χρόνο dt 30 εκατομμύρια ευρώ. Τρείς εβδομάδες πριν την

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΚΙ ΣΦΙΑ - ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΗ/ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών Ιστορικού - Αρχαιολογικού εύχεται σε όλους τους συμφοιτητές μας χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία, δύναμη και αντοχή για να είμαστε όλοι έτοιμοι για "τους σεισμούς που μέλλονται να 'ρθουν".  Λόγω τεχνικής δυσκολίας αλλά και φόρτου εργασίας του γραφίστα που επιμελείται τα τεύχη της εφημερίδας μας, το τεύχος Νοέμβρη - Δεκέμβρη ολοκληρώθηκε στο τέλος της χρονιάς.Παρόλο που κάποια άρθρα μπορεί να σας φανούν "παλιά", αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε εκπρόθεσμα το τεύχος γιατί μέσα θα μπορέσετε να βρείτε μια πληθώρα από ενδιαφέροντα άρθρα τόσο για το αντικείμενό μας όσο και για πολλά άλλα θέματα. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμφοιτητές μας που έστειλαν τα άρθρα τους και παροτρύνουμε αυτούς και όσους ακόμη επειθυμούν, να αποστείλουν τα κείμενά τους στην συντακτική επιτροπή της εφημερίδας στην διεύθυνση contact.sfia@gmail.com μέχρι και τις 20 Γενάρη για το νέο τεύχος.   Δείτε το νέο τεύχος εδώ!