Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανακοίνωση Δ.Σ. ΣΤΙΣ 08/12 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

  Συνάδελφε-συναδέλφισσα

Ο σύλλογός μας, ο σύλλογος Ιστορίας-Αρχαιολογίας, στις 8 Δεκέμβρη δίνει το μάθημα στο δρόμο.
Δίνοντας συνέχεια στη δράση μας και τη συμμετοχή μας έπειτα από τα μαχητικά συλλαλητήρια στις 3 Νοέμβρη, τη μαζική απάντηση του λαού ενόψει της επίσκεψης Ομπάμα από τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία του Πολυτεχνείου, αγωνιζόμαστε αποφασιστικά για ενώσουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους και να παλέψουμε για τις σπουδές και το μέλλον που μας ανήκει!!!
Με τη δράση μας όλο αυτό το διάστημα δηλώνουμε την αντίθεση μας στη κοροϊδία της κυβέρνησης και αντιτασσόμαστε στην αντιλαϊκή επίθεση που βιώνουμε καθημερινά στο πανεπιστήμιο, στους χώρους δουλειάς, στο σπίτι μας τόσο εμείς όσο και οι οικογένειές μας.
Η πραγματικότητα είναι ότι καλούν τους νέους να συναινέσουν, να κάνουν υπομονή και να μην αντιδρούν στις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που υπονομεύουν τη ζωή μας και το μέλλον των σπουδών μας. Είναι η αλήθεια που μιλάει από μόνη της, η αλήθεια που αφορά τους εργαζόμενους γονείς μας, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, εμάς τους ίδιους ως μελλοντικούς εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους. Και αυτή η αλήθεια ορίζει στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας την απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων, τη δημιουργία μιας εργασιακής ζούγκλας  στην οποία οι 2 στις 3 νέες θέσεις εργασίας είναι μερικής απασχόλησης, τη περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού καταργώντας κάθε συλλογική διαπραγμάτευση, την κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει και την συντάξεων και κοινωνικών παροχών!
Απαντάμε πως δεν πάει άλλο και δεν συναινούμε στη πολιτική της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και των προκατόχων της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Η πολιτική τους και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί η συγκεκριμένη πολιτική καταδικάζει το μέλλον μας αφού 
  • Οι απόφοιτοι των καθηγητικών σχολών έχουν χάσει την παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια, άλλο ένα εμπόδιο που τους ωθεί στην ανεργία αν πάρουμε υπόψη και το εμπόδιο του ΑΣΕΠ!
  • Οι μισθωτοί επιστήμονες με μπλοκάκι πληρώνουν τα 2/3 του μισθού τους σε ασφάλιση και φόρους!
  • Η κοινωνική ασφάλιση παραδίδεται στα χέρια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών και πρέπει να πληρώσεις ένα σκασμό λεφτά για φάρμακα και εξετάσεις
  • 1 στους 3 αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι άνεργος!


Παλεύουμε και διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια για όλους, πτυχία που θα εξασφαλίζουν όλη την απαραίτητη γνώση ώστε να είμαστε ολοκληρωμένοι επιστήμονες και θα αποτελούν την μόνη προϋπόθεση για δουλειά. Ο σύλλογός μας είναι ο σύλλογος που αγωνίζεται για ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουμε για διδακτικό υλικό, για μια σχολή με όλο το διδακτικό προσωπικό που είναι αναγκαίο και χρειαζόμαστε, για ένα πτυχίο που θα δίνει όλη την απαραίτητη γνώση και για μεταπτυχιακά χωρίς να πρέπει να πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά!  
Αυτό το Πανεπιστήμιο διεκδικούμε και για αυτό παλεύουμε! 
Όλοι οι φοιτητές του Ιστορικού-Αρχαιολογικού μαζί διεκδικούμε:
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών μας! Καμία επιχειρηματική λειτουργία στις σχολές μας!
  • Πλήρη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους τους αποφοίτους!
  • Ούτε ευρώ για ΣΙΤΙΣΗ – ΣΤΕΓΑΣΗ - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ – ΒΙΒΛΙΑ – ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ - ΔΙΔΑΚΤΡΑ!
  • Άμεση κατάργηση των διδάκτρων σε όλα τα μεταπτυχιακά.
  • Πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για δουλειά! Καμία απόσπαση της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας από το πτυχίο των αποφοίτων καθηγητικών σχολών!
Στις 8 Δεκέμβρη 09:30 όλοι στα Χαυτεία!!! να δώσουμε τη μάχη στο πλάι των εργαζόμενων μαζί με τον λαό! 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ιστορικού Αρχαιολογικού

                    Κυβέρνηση και Υπουργείο να πάρουν τώρα μέτρα προστασίας της υγείας μας! Να ικανοποιήσουν ΤΩΡΑ τα αιτήματά μας - όχι στα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορονοϊού!! Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς ίχνος ντροπής, ανακοίνωσαν το άνοιγμα των Πανεπιστημίων ακριβώς με τους ίδιους όρους που έκλεισαν πριν τα Χριστούγεννα!! Ακόμα και τώρα που τα κρούσματα έχουμε φτάσει τα 50.000 ημερησίως η κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά για αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας των φοιτητών και όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας! Στην πράξη η κ. Κεραμέως ουσιαστικά ανακοίνωσε το εξής μοναδικό μέτρο: την εφαρμογή «ανοσίας της αγέλης» στα Πανεπιστήμια όπως και στα σχολεία!! Την ίδια στιγμή σύμφωνα με δημοσιεύματα, προγραμματίζει την άμεση τοποθέτηση συστημάτων ελεγχόμενης εισόδου (περιστρεφόμενης πόρτας με ψηφιακό έλεγχο πάσο) στο ΕΚΠΑ τα οποία μάλιστα είναι αποτέλεσμα δωρεάς ιδιωτών την οποία επιδίωξε η ίδια η κυβέρνηση για το συγκεκριμένο σκοπό!! Εδώ και 2 ολόκληρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Update: Καταφέραμε ήδη την μετακίνηση της εξέτασης του μαθήματος Βυζαντινή Ιστορία Α'.  Σε λιγότερο από 3 εβδομάδες ξεκινάει η εξεταστική μας με τους φοιτητές όλων των ετών να προετοιμάζονται για εξεταστική μετ εμποδίων. Από τη ν αρχή άλλωστε του εξαμήνου οι φοιτητές του Ιστορικού – Αρχαιολογικού ήρθαμε αντιμέτωποι με τεράστια εμπόδια προκειμένου να συνεχίσουμε τις σπουδές μας ενώ η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της υγείας μας. Μπροστά στην εξεταστική η κυβέρνηση επέλεξε να μην κάνει πράξη καμία από τις διεκδικήσεις μας, να μην αξιοποιήσει στον χρόνο που διέθετε ούτε καν την πείρα από το εαρινό εξάμηνο και την εξεταστική για να λύσει αντίστοιχα φετινά προβλήματα όπως τα συγγράμματα. Το μόνο που την είδαμε να κάνει είναι να συζητάει με τους πρυτάνεις θέματα τελείως ξεκομμένα από τις ανάγκες μας, να συζητάει για πανεπιστημιακή αστυνομία και όρια φοίτησης βρίσκοντας σε χρόνο dt 30 εκατομμύρια ευρώ. Τρείς εβδομάδες πριν την

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΚΙ ΣΦΙΑ - ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΗ/ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών Ιστορικού - Αρχαιολογικού εύχεται σε όλους τους συμφοιτητές μας χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία, δύναμη και αντοχή για να είμαστε όλοι έτοιμοι για "τους σεισμούς που μέλλονται να 'ρθουν".  Λόγω τεχνικής δυσκολίας αλλά και φόρτου εργασίας του γραφίστα που επιμελείται τα τεύχη της εφημερίδας μας, το τεύχος Νοέμβρη - Δεκέμβρη ολοκληρώθηκε στο τέλος της χρονιάς.Παρόλο που κάποια άρθρα μπορεί να σας φανούν "παλιά", αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε εκπρόθεσμα το τεύχος γιατί μέσα θα μπορέσετε να βρείτε μια πληθώρα από ενδιαφέροντα άρθρα τόσο για το αντικείμενό μας όσο και για πολλά άλλα θέματα. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμφοιτητές μας που έστειλαν τα άρθρα τους και παροτρύνουμε αυτούς και όσους ακόμη επειθυμούν, να αποστείλουν τα κείμενά τους στην συντακτική επιτροπή της εφημερίδας στην διεύθυνση contact.sfia@gmail.com μέχρι και τις 20 Γενάρη για το νέο τεύχος.   Δείτε το νέο τεύχος εδώ!