Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΙΣ 12 ΚΑΙ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ!

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

Στις 12 και 13 Φλεβάρη δεκάδες αγρότες απ’ όλη την Ελλάδα θα κατακλύσουν το κέντρο της Αθήνας, διαδηλώνοντας ενάντια στην συνεχιζόμενη καταστροφή τους απ’ τις κυβερνήσεις, που αναμένεται να ενταθεί και με το νέο, προς ψήφιση, ασφαλιστικό νομοσχέδιο και απ’ αυτή την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Δεκάδες φορείς και σωματεία ήδη έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής και στήριξης των συλλαλητηρίων!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!
ΕΡΓΑΤΕΣ – ΑΓΡΟΤΕΣ – ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ:
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

  • Ενώνουμε την δύναμη μας μαζί με τον λαό και τους αγρότες! Σ’ αυτή την ενότητα, σ’ αυτή τη συμμαχία βρίσκεται η ελπίδα μας! Πολεμάμε ενωμένοι γιατί ενωμένοι κυβέρνηση θεσμοί, βιομήχανοι, εφοπλιστές, κουαρτέτα τσακίζουν τον λαό!
  • Μαζί είμαστε πιο δυνατοί ενάντια στον κοινό εχθρό! Την συγκυβέρνηση, την Ε.Ε. και τους επιχειρηματίες! Είναι η ίδια πολιτική τους ξεκληρίζει τους αγρότες και τις οικογένειες μας! Πολιτική που ενισχύει το κεφάλαιο με φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις και τα παίρνει με κάθε τρόπο από την τεράστια πλειοψηφία του λαού!
  • Κόντρα στην τρομοκρατία της συγκυβέρνησης! Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια! Παίρνοντας την σκυτάλη απ’ τις προηγούμενες κυβερνήσεις και αυτή προσπαθεί με κάθε τρόπο να φοβίσει τους εργαζόμενους και τους φοιτητές και να βάλει εμπόδια στην οργάνωσή τους! Ήδη τις τελευταίες μέρες με διάφορες μεθόδους «διαίρει και βασίλευε» προσπαθεί να διασπάσει την ενότητα των εργαζομένων, να τους στρέψει τον έναν ενάντια στον άλλον, απειλή με καταστολή! Το έχουμε ήδη αποδείξει ενωμένοι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα! Γνωρίζουμε ότι κοινός είναι ο αντίπαλος, κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας μας!

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!

Συνάδελφε πλέον δοκίμασες τα πάντα! Αποδείχτηκε ότι κανείς μόνος του δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα! Αποδείχτηκε ότι οι σωτήρες πέθαναν! Ήρθε η ώρα να επιλέξεις για πρώτη φορά τον μοναδικό δρόμο μέσα απ’ τον οποίοι περνάει το συμφέρον σου! Αυτόν της ενότητας με τους εργαζόμενου, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους γονείς μας δηλαδή, που αυτή την στιγμή δίνουν αγώνα επιβίωσης! Αυτόν του συλλογικού αγώνα και της διεκδίκησης! 

Συμμετέχουμε:

Στα συλλαλητήρια αλληλεγγύης του Π.Α.ΜΕ. στον αγώνα των αγροτών:

  • Παρασκευή 12 Φλεβάρη. Προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 17:00!
  • Σάββατο 13 Φλεβάρη. Προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 10:00!


Σύλλογος φοιτητών Ιστορικού - Αρχαιολογικού

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ιστορικού Αρχαιολογικού

                    Κυβέρνηση και Υπουργείο να πάρουν τώρα μέτρα προστασίας της υγείας μας! Να ικανοποιήσουν ΤΩΡΑ τα αιτήματά μας - όχι στα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορονοϊού!! Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς ίχνος ντροπής, ανακοίνωσαν το άνοιγμα των Πανεπιστημίων ακριβώς με τους ίδιους όρους που έκλεισαν πριν τα Χριστούγεννα!! Ακόμα και τώρα που τα κρούσματα έχουμε φτάσει τα 50.000 ημερησίως η κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά για αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας των φοιτητών και όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας! Στην πράξη η κ. Κεραμέως ουσιαστικά ανακοίνωσε το εξής μοναδικό μέτρο: την εφαρμογή «ανοσίας της αγέλης» στα Πανεπιστήμια όπως και στα σχολεία!! Την ίδια στιγμή σύμφωνα με δημοσιεύματα, προγραμματίζει την άμεση τοποθέτηση συστημάτων ελεγχόμενης εισόδου (περιστρεφόμενης πόρτας με ψηφιακό έλεγχο πάσο) στο ΕΚΠΑ τα οποία μάλιστα είναι αποτέλεσμα δωρεάς ιδιωτών την οποία επιδίωξε η ίδια η κυβέρνηση για το συγκεκριμένο σκοπό!! Εδώ και 2 ολόκληρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Update: Καταφέραμε ήδη την μετακίνηση της εξέτασης του μαθήματος Βυζαντινή Ιστορία Α'.  Σε λιγότερο από 3 εβδομάδες ξεκινάει η εξεταστική μας με τους φοιτητές όλων των ετών να προετοιμάζονται για εξεταστική μετ εμποδίων. Από τη ν αρχή άλλωστε του εξαμήνου οι φοιτητές του Ιστορικού – Αρχαιολογικού ήρθαμε αντιμέτωποι με τεράστια εμπόδια προκειμένου να συνεχίσουμε τις σπουδές μας ενώ η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της υγείας μας. Μπροστά στην εξεταστική η κυβέρνηση επέλεξε να μην κάνει πράξη καμία από τις διεκδικήσεις μας, να μην αξιοποιήσει στον χρόνο που διέθετε ούτε καν την πείρα από το εαρινό εξάμηνο και την εξεταστική για να λύσει αντίστοιχα φετινά προβλήματα όπως τα συγγράμματα. Το μόνο που την είδαμε να κάνει είναι να συζητάει με τους πρυτάνεις θέματα τελείως ξεκομμένα από τις ανάγκες μας, να συζητάει για πανεπιστημιακή αστυνομία και όρια φοίτησης βρίσκοντας σε χρόνο dt 30 εκατομμύρια ευρώ. Τρείς εβδομάδες πριν την

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΚΙ ΣΦΙΑ - ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΗ/ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών Ιστορικού - Αρχαιολογικού εύχεται σε όλους τους συμφοιτητές μας χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία, δύναμη και αντοχή για να είμαστε όλοι έτοιμοι για "τους σεισμούς που μέλλονται να 'ρθουν".  Λόγω τεχνικής δυσκολίας αλλά και φόρτου εργασίας του γραφίστα που επιμελείται τα τεύχη της εφημερίδας μας, το τεύχος Νοέμβρη - Δεκέμβρη ολοκληρώθηκε στο τέλος της χρονιάς.Παρόλο που κάποια άρθρα μπορεί να σας φανούν "παλιά", αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε εκπρόθεσμα το τεύχος γιατί μέσα θα μπορέσετε να βρείτε μια πληθώρα από ενδιαφέροντα άρθρα τόσο για το αντικείμενό μας όσο και για πολλά άλλα θέματα. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμφοιτητές μας που έστειλαν τα άρθρα τους και παροτρύνουμε αυτούς και όσους ακόμη επειθυμούν, να αποστείλουν τα κείμενά τους στην συντακτική επιτροπή της εφημερίδας στην διεύθυνση contact.sfia@gmail.com μέχρι και τις 20 Γενάρη για το νέο τεύχος.   Δείτε το νέο τεύχος εδώ!