Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ



Οι φοιτητές με τους αγώνες μας θα αντιμετωπίσουμε το σχέδιο αντιλαϊκής επίθεσης και καταστολής της κυβέρνησης!

Τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, με τον προπηλακισμό του πρύτανη, έδωσαν την καλύτερη αφορμή στην κυβέρνηση να συκοφαντήσει τους φοιτητές, τους συλλόγους μας και τους αγώνες μας, να περάσει σε νέο γύρο επίθεσης εντείνοντας τα μέτρα καταστολής στα πανεπιστήμια. Κάνουν ότι δεν ξέρουν πως αυτές οι προβοκατορικες ομάδες και η δράση που αναπτύσσουν όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με τους φοιτητές αλλά είναι εχθρικές για μας και τα δικαιώματά μας. Οι ίδιοι οι φοιτητές τους έχουμε απομονώσει και καταδικάσει δεκάδες φορές μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες!

Η κυβέρνηση άδραξε την ευκαιρία για να φέρει νέες αντιδραστικές αλλαγές στα πανεπιστήμια, να βγάλει από τα συρτάρια της σχέδια που οι φοιτητές με τους αγώνες μας ήδη έχουμε εμποδίσει και απορρίψει, σχέδια που στοχεύουν άμεσα το δικαίωμα των φοιτητών στη διεκδίκηση, την οργάνωση στους συλλόγους τους.

Φέρνει «πανεπιστημιακούς μπράβους», ένα σύνολο μέτρων βγαλμένα από άλλες εποχές, με face control στην είσοδο των πανεπιστημίων και «κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης». Σε χρόνο dt βρήκε χρήματα για να προσπαθήσει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου μέσα στα πανεπιστήμια. Γιατί ξέρει ότι οι αγωνίες και η δυσαρέσκεια των φοιτητών, από την πολιτική της που μας αφήνει ξεκρέμαστους από υγεία και ουσιαστική μόρφωση, όλο και μεγαλώνει. Είναι γελασμένη αν νομίζει ότι θα της περάσει!

Τόσο καιρό κυβέρνηση και Πρυτάνεις δεν βρήκαν να πουν κουβέντα για το πώς θα στηριχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία εν μέσω πανδημίας. Δεν αποφάσισαν κανένα μέτρο για να ενισχυθούν τα πανεπιστήμια με διδακτικό προσωπικό, εξοπλισμό, υποδομές, ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στα αμφιθέατρα και τα εργαστήριά μας προστατεύοντας τη δημόσια υγεία.

Τώρα μιλούν για «προστασία της φοιτητικής κοινότητας». Ό,τι ακούγαμε και για την κατάργηση του ασύλου, που δήθεν θα αντιμετώπιζε και τη δράση αυτών των ομάδων, «φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας», οι ομάδες αυτές όμως συνεχίζουν να υπάρχουν, όπως και οι πιάτσες και το εμπόριο ναρκωτικών, οι ληστείες και επιθέσεις σε φοιτητές σε εστίες και χώρους των πανεπιστημίων. Αυτά τα φαινόμενα υπάρχουν και συντηρούνται μέσα στα πανεπιστήμια χρόνια τώρα, και έχουν αποτελέσει τα καλύτερα άλλοθι της κάθε κυβέρνησης για να ξεδιπλώνει το αντιλαϊκό της έργο, την περαιτέρω καταστολή και συκοφάντηση των αγώνων.

Το μόνο που πραγματικά τους νοιάζει είναι να ενισχυθεί η «ασυλία» της επιχειρηματικής δράσης στα πανεπιστήμια! Γι’ αυτό το σκοπό άλλωστε έδωσαν τεράστια πακέτα εκατομμυρίων σε συνθήκες πανδημίας, με τους φοιτητές εκτός εκπαίδευσης. Γι’ αυτό ετοιμάζουν νέο νομοσχέδιο «σαν τον κλέφτη», με κλειστά πανεπιστήμια που ενισχύει περαιτέρω την επιχειρηματική δραστηριότητα σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων μας, που ανοίγει παραπέρα το δρόμο για διαγραφές φοιτητών και πολλαπλασιάζει τα επαγγελματικά μας αδιέξοδα. Γι’ αυτό θέλουν να τελειώνουν με τις διεκδικήσεις και την οργάνωση των φοιτητών μέσα στα πανεπιστήμια.

Οι αγώνες του λαού και της νεολαίας δε φιμώνονται! Η μαζικοποίηση των συλλόγων μας, η ένταση της διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας για ουσιαστική στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, για εξασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε να γυρίσουμε στα αμφιθέατρα και να συνεχίσουμε τις σπουδές μας, για να πάρουμε πτυχίο που θα μας εξασφαλίζει πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα και για να δουλέψουμε με αξιοπρεπείς μισθούς και όρους, είναι η δύναμή μας. Μέσα από αυτό τον αγώνα μπορούμε να δώσουμε απάντηση στην κυβέρνηση, στο σχέδιο καταστολής που μέσα του εντάσσονται αυτές οι ενέργειες.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην αποκλειστεί κάνεις από την τηλεκπαιδευση και για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε ουσιαστικά στα αμφιθέατρα 

Να δοθεί έκτακτο κονδύλι κρατικής χρηματοδότησης για να καλυφθούν οι ανάγκες των ιδρυμάτων 

Προσληψη όλου του αναγκαίου εκπαιδευτικου, διοικητικού και προσωπικού καθαριότητας και αξιοποίηση όλων των υποδομών των ιδρυμάτων για να λειτουργήσουν με κλιμάκια τα τμήματα. 

Τακτικές απολυμανσεις και δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας στις σχολές και στις εστίες. Να ενισχυθούν οι ιατρικές μονάδες των σχολών 

Να γίνουν δια ζωσης φροντιστηριακα μαθήματα και συναντήσεις με τους καθηγητές 

Να πραγματοποιηθουν δια ζωσης όλα τα εργαστήρια

Να μην αποκλείσει κάνεις από την τηλεκπαιδευση. Δωρεάν ίντερνετ για όλους τους φοιτητές. Να καταγραφούν οι υλικοτεχνικες ελλείψεις των φοιτητών και να καλυφθούν με ευθύνη των διοικήσεων.

Ούτε σκέψη για:

Πανεπιστημιακη αστυνομία 

Κάρτα εισόδου στα πανεπιστήμια 

Κλειστά κυκλώματα παρακολουθησης 

Νέο νομοσχέδιο στην ανώτατη εκπαίδευση που θα υποβαθμίσει περαιτέρω τις σπουδές μας, ανοίγει το δρόμο για διαγραφές φοιτητών και πολλαπλασιαζει τα επαγγελματικα μας αδιεξοδα.

Προχωράμε σε :

Συνέντευξη τύπου των εκλεγμένων στα ΔΣ την Τετάρτη 4 Νοέμβρη στις 10 στα προπυλαια 

Παράσταση διαμαρτυρίας των εκλεγμένων στα ΔΣ στο Υπουργείο Προστασίας του πολίτη στις 9.00

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των ΦΣ  στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη στις 12.00

Τηρώντας τις αναγκαίες  αποστάσεις και όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας 


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ιστορικού Αρχαιολογικού

                    Κυβέρνηση και Υπουργείο να πάρουν τώρα μέτρα προστασίας της υγείας μας! Να ικανοποιήσουν ΤΩΡΑ τα αιτήματά μας - όχι στα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορονοϊού!! Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς ίχνος ντροπής, ανακοίνωσαν το άνοιγμα των Πανεπιστημίων ακριβώς με τους ίδιους όρους που έκλεισαν πριν τα Χριστούγεννα!! Ακόμα και τώρα που τα κρούσματα έχουμε φτάσει τα 50.000 ημερησίως η κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά για αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας των φοιτητών και όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας! Στην πράξη η κ. Κεραμέως ουσιαστικά ανακοίνωσε το εξής μοναδικό μέτρο: την εφαρμογή «ανοσίας της αγέλης» στα Πανεπιστήμια όπως και στα σχολεία!! Την ίδια στιγμή σύμφωνα με δημοσιεύματα, προγραμματίζει την άμεση τοποθέτηση συστημάτων ελεγχόμενης εισόδου (περιστρεφόμενης πόρτας με ψηφιακό έλεγχο πάσο) στο ΕΚΠΑ τα οποία μάλιστα είναι αποτέλεσμα δωρεάς ιδιωτών την οποία επιδίωξε η ίδια η κυβέρνηση για το συγκεκριμένο σκοπό!! Εδώ και 2 ολόκληρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Update: Καταφέραμε ήδη την μετακίνηση της εξέτασης του μαθήματος Βυζαντινή Ιστορία Α'.  Σε λιγότερο από 3 εβδομάδες ξεκινάει η εξεταστική μας με τους φοιτητές όλων των ετών να προετοιμάζονται για εξεταστική μετ εμποδίων. Από τη ν αρχή άλλωστε του εξαμήνου οι φοιτητές του Ιστορικού – Αρχαιολογικού ήρθαμε αντιμέτωποι με τεράστια εμπόδια προκειμένου να συνεχίσουμε τις σπουδές μας ενώ η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της υγείας μας. Μπροστά στην εξεταστική η κυβέρνηση επέλεξε να μην κάνει πράξη καμία από τις διεκδικήσεις μας, να μην αξιοποιήσει στον χρόνο που διέθετε ούτε καν την πείρα από το εαρινό εξάμηνο και την εξεταστική για να λύσει αντίστοιχα φετινά προβλήματα όπως τα συγγράμματα. Το μόνο που την είδαμε να κάνει είναι να συζητάει με τους πρυτάνεις θέματα τελείως ξεκομμένα από τις ανάγκες μας, να συζητάει για πανεπιστημιακή αστυνομία και όρια φοίτησης βρίσκοντας σε χρόνο dt 30 εκατομμύρια ευρώ. Τρείς εβδομάδες πριν την

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΚΙ ΣΦΙΑ - ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΗ/ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών Ιστορικού - Αρχαιολογικού εύχεται σε όλους τους συμφοιτητές μας χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία, δύναμη και αντοχή για να είμαστε όλοι έτοιμοι για "τους σεισμούς που μέλλονται να 'ρθουν".  Λόγω τεχνικής δυσκολίας αλλά και φόρτου εργασίας του γραφίστα που επιμελείται τα τεύχη της εφημερίδας μας, το τεύχος Νοέμβρη - Δεκέμβρη ολοκληρώθηκε στο τέλος της χρονιάς.Παρόλο που κάποια άρθρα μπορεί να σας φανούν "παλιά", αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε εκπρόθεσμα το τεύχος γιατί μέσα θα μπορέσετε να βρείτε μια πληθώρα από ενδιαφέροντα άρθρα τόσο για το αντικείμενό μας όσο και για πολλά άλλα θέματα. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμφοιτητές μας που έστειλαν τα άρθρα τους και παροτρύνουμε αυτούς και όσους ακόμη επειθυμούν, να αποστείλουν τα κείμενά τους στην συντακτική επιτροπή της εφημερίδας στην διεύθυνση contact.sfia@gmail.com μέχρι και τις 20 Γενάρη για το νέο τεύχος.   Δείτε το νέο τεύχος εδώ!